Groep 7

Groepsinformatie

Groep 7 is een druk, leerzaam, maar ook een leuk jaar. Langzamerhand werken we toe naar groep 8 en het eindadvies. We leren de kinderen zo zelfstandig mogelijk werken en hulp vragen waar nodig. We werken met “maatjes”, dus niet alleen de meester kan helpen, maar ook je maatje! Na een week is er weer een ander maatje, omdat je naast iemand anders zit na een week. De lesstof verschilt niet veel vergeleken met groep 6. Het tempo van werken ligt wel veel hoger en we gaan meer de diepte in. Daarnaast hebben we een spiksplinternieuwe methode voor Engels en Aardrijkskunde. Dit werkt voor een groot deel via het digibord.
Nieuw dit jaar is studievaardigheden en ontleden. Het eerste doen we op school en het tweede is huiswerk. We beginnen rustig, maar ook dit wordt naar verloop van tijd moeilijker.
Is er dan geen tijd voor ontspanning? Zeker wel! We tekenen en knutselen nog regelmatig; bijvoorbeeld in het kader van de Kinderboekenweek of kerst. Daarnaast is er soms een project (spoorzoeken), of doen we even een spelletje of zingen een liedje.
Kortom een druk maar ook leuk jaar!

Actueel

– We gaan bijna van start met de Kinderboekenweek.
– We zijn begonnen met onze nieuwe methodes voor Aardrijkskunde en Engels
– We gaan bijna verhuizen!

Mededelingen